Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Orosháza / Blog / Sajtóközlemény / Számos új elemmel gazdagodott 2013-ban a turizmus a Körösök szívében

Számos új elemmel gazdagodott 2013-ban a turizmus a Körösök szívében

Számos új elemmel gazdagodott 2013-ban a turizmus a Körösök szívében információk

Számos új elemmel gazdagodott 2013-ban a turizmus a Körösök szívében
 
 
Eredményes évet zárhat a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület (TDM): a még 2013-ben elnyert fejlesztési pályázatok eredményei idén látványos fejlődést jelentettek a térségben.
 
A Körös-menti TDM nyertes pályázatának köszönhetően Szarvason, Békésszentandráson és Kondoroson is látványos turisztikai beruházások, fejlesztések valósultak meg 2013-ban. A szervezet idén májusban 14 személyes elektromos kisbuszt vásárolt, amely a turisták és a szarvasiak számára is igénybe vehető. A kisbuszt a Körös-menti TDM többek között rendezvények alkalmával is a szervezők rendelkezésére bocsátja, 2014-től pedig várhatóan menetrend szerint, egyfajta városnéző kisbuszként közlekedik majd.
A turisztikai szervezet idén júliusban összesen hat faházat szerzett be, amelyek a rendezvények egységes arculatához is hozzájárulnak majd, és amelyeket kedvezményes áron bérelhetnek a kereskedők a jövőben.

 
KÖRÖS-MENTI KALANDOZÁSOK GYALOG ÉS KÉT KERÉKEN

A Körös-menti TDM már 2011-es megalakulásakor tervbe vette a helyi kerékpáros közlekedés fejlesztését. A koncepció első lépéseként még a turisztikai szezon kezdete előtt fedett kerékpártárolókat alakítottak ki a Szarvasi Arborétumban és a Szent István Egyetem Cervus Hostel „B” Kollégiumában. Ezeken a helyszíneken a kirándulók és a kerékpáros városnézésre indulók női, férfi- és gyermekkerékpárt is kölcsönözhetnek, igény esetén akár több napra is. A turisztikai egyesület ehhez kapcsolódóan fontosnak tartotta a kerékpárútvonalak és a gyalogtúra útvonalak pontos jelzését, így a helyes tájékozódás érdekében térképeket is kihelyezett a városban. Összesen öt darab, kerékpárutat jelölő táblatérképet és húsz darab, kerékpár és gyalogtúra útvonalat jelző táblát helyeztek ki Szarvas térségében a túraútvonalak mentén.
Az év első felében ajándéktárgyak gyártását is megkezdte: ehhez számos helyi kreatív, vállalkozó szellemű lakost, vállalkozót kértek fel, akik többségében helyi népművészethez, helyi értékekhez kapcsolódó tárgyakat készítenek.

 
OKOS ALKALMAZÁSOK A KÖRÖSÖK SZÍVÉBEN

A Körös-menti TDM fontosnak tartja a fejlődő világhoz való folyamatos alkalmazkodást, így több okos alkalmazásokhoz kapcsolódó tervet valósított meg. Első lépésként internet-kapcsolattal ellátott infópontot telepítettek Békésszentandráson, amelyet az eddigi tapasztalatok szerint a turisták és a lakosok egyaránt aktívan használnak. Emellett kültéri QR táblákat is kihelyeztek Szarvason, Kondoroson és Békésszentandráson: ezek segítségével az érdeklődők az egyesület turisztikai honlapján a térség aktuális programjairól, gasztronómiai lehetőségeiről, látnivalóiról szóló széles körű információkat érhetnek el. Az egyesület elkészített egy Pocket Guide mobilapplikációs rendszert is, amely egy online idegenvezető rendszert jelent. A rendszer a felhasználó aktuális helyzete alapján, hangos szövegben ad információkat a helyi látnivalókról, így a turisták idegenvezető nélkül is bebarangolhatják a város legszebb részeit.

A Körös-menti TDM óriástáblákat is elhelyezett Szarvason, Kondoroson és Békésszentandráson a 44-es főút mellett, amely felületeken a térség, a „Körösök Szívének” értékeire hívják fel a vendégek és a szarvasiak figyelmét is. A turisztikai szervezet idén júliusban, augusztusban és szeptemberben részt vett a Békésszentandrási Sport-, és Vitaminnapok, a Kondorosi Betyárnapok, valamint Szarvas város legjelentősebb rendezvényének, a Szarvasi Szilvanapok szervezésében.

 
AKTÍV JÖVŐTERVEZÉS

A Körös-menti TDM külső szakértők bevonásával hosszú távú marketingstratégiát készített annak érdekében, hogy tartalommal töltse meg és hatékonyan népszerűsítse a térség elfeledett vagy még fel nem ismert turisztikai vonzerejét. E cél érdekében a szervezet megállapodást kötött egy PR ügynökséggel, amelynek szakértő segítségével célirányosan vásárolnak médiafelületeket az online és az offline médiában.

A további turisztikai fejlesztések megalapozása érdekében a Körös-menti TDM összeállított egy vendégelégedettségi kérdőívet is, amelynek év végi kiértékelésével 2014-től még pontosabban határozhatják meg, milyen további beruházásokra van szüksége a térségnek.

A térségi turisztikai egyesület már megalakulásakor azzal a megközelítéssel választotta meg elnökségének tagjait, hogy a testület szakértő vezetés mellett dolgozhasson, így már a következő év fejlesztéseire vonatkozó ötletek is elkészültek.  
 


Fizetett hirdetés

Még több Blog Orosházán

Mini Magyarország gyerekszemmel

Családi kirándulást nyerhetnek a „Körösök szívébe” a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a...

Népszerű az utazók körében Szarvas és környéke

Már a nyitónapon is több százan tekintették meg a Körösök szívének látványosságait, ízeit, prog...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Szep 24

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Okt 14

Tuning és Retro Fesztivál
2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, a fiatal autóőrülteknek
Budapest

Szep 24

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Orosháza

    

Partnereink
Facebook