Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Orosháza / Blog / Sajtóközlemény / Számos új elemmel gazdagodott 2013-ban a turizmus a Körösök szívében

Számos új elemmel gazdagodott 2013-ban a turizmus a Körösök szívében

Számos új elemmel gazdagodott 2013-ban a turizmus a Körösök szívében információk

Számos új elemmel gazdagodott 2013-ban a turizmus a Körösök szívében
 
 
Eredményes évet zárhat a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület (TDM): a még 2013-ben elnyert fejlesztési pályázatok eredményei idén látványos fejlődést jelentettek a térségben.
 
A Körös-menti TDM nyertes pályázatának köszönhetően Szarvason, Békésszentandráson és Kondoroson is látványos turisztikai beruházások, fejlesztések valósultak meg 2013-ban. A szervezet idén májusban 14 személyes elektromos kisbuszt vásárolt, amely a turisták és a szarvasiak számára is igénybe vehető. A kisbuszt a Körös-menti TDM többek között rendezvények alkalmával is a szervezők rendelkezésére bocsátja, 2014-től pedig várhatóan menetrend szerint, egyfajta városnéző kisbuszként közlekedik majd.
A turisztikai szervezet idén júliusban összesen hat faházat szerzett be, amelyek a rendezvények egységes arculatához is hozzájárulnak majd, és amelyeket kedvezményes áron bérelhetnek a kereskedők a jövőben.

 
KÖRÖS-MENTI KALANDOZÁSOK GYALOG ÉS KÉT KERÉKEN

A Körös-menti TDM már 2011-es megalakulásakor tervbe vette a helyi kerékpáros közlekedés fejlesztését. A koncepció első lépéseként még a turisztikai szezon kezdete előtt fedett kerékpártárolókat alakítottak ki a Szarvasi Arborétumban és a Szent István Egyetem Cervus Hostel „B” Kollégiumában. Ezeken a helyszíneken a kirándulók és a kerékpáros városnézésre indulók női, férfi- és gyermekkerékpárt is kölcsönözhetnek, igény esetén akár több napra is. A turisztikai egyesület ehhez kapcsolódóan fontosnak tartotta a kerékpárútvonalak és a gyalogtúra útvonalak pontos jelzését, így a helyes tájékozódás érdekében térképeket is kihelyezett a városban. Összesen öt darab, kerékpárutat jelölő táblatérképet és húsz darab, kerékpár és gyalogtúra útvonalat jelző táblát helyeztek ki Szarvas térségében a túraútvonalak mentén.
Az év első felében ajándéktárgyak gyártását is megkezdte: ehhez számos helyi kreatív, vállalkozó szellemű lakost, vállalkozót kértek fel, akik többségében helyi népművészethez, helyi értékekhez kapcsolódó tárgyakat készítenek.

 
OKOS ALKALMAZÁSOK A KÖRÖSÖK SZÍVÉBEN

A Körös-menti TDM fontosnak tartja a fejlődő világhoz való folyamatos alkalmazkodást, így több okos alkalmazásokhoz kapcsolódó tervet valósított meg. Első lépésként internet-kapcsolattal ellátott infópontot telepítettek Békésszentandráson, amelyet az eddigi tapasztalatok szerint a turisták és a lakosok egyaránt aktívan használnak. Emellett kültéri QR táblákat is kihelyeztek Szarvason, Kondoroson és Békésszentandráson: ezek segítségével az érdeklődők az egyesület turisztikai honlapján a térség aktuális programjairól, gasztronómiai lehetőségeiről, látnivalóiról szóló széles körű információkat érhetnek el. Az egyesület elkészített egy Pocket Guide mobilapplikációs rendszert is, amely egy online idegenvezető rendszert jelent. A rendszer a felhasználó aktuális helyzete alapján, hangos szövegben ad információkat a helyi látnivalókról, így a turisták idegenvezető nélkül is bebarangolhatják a város legszebb részeit.

A Körös-menti TDM óriástáblákat is elhelyezett Szarvason, Kondoroson és Békésszentandráson a 44-es főút mellett, amely felületeken a térség, a „Körösök Szívének” értékeire hívják fel a vendégek és a szarvasiak figyelmét is. A turisztikai szervezet idén júliusban, augusztusban és szeptemberben részt vett a Békésszentandrási Sport-, és Vitaminnapok, a Kondorosi Betyárnapok, valamint Szarvas város legjelentősebb rendezvényének, a Szarvasi Szilvanapok szervezésében.

 
AKTÍV JÖVŐTERVEZÉS

A Körös-menti TDM külső szakértők bevonásával hosszú távú marketingstratégiát készített annak érdekében, hogy tartalommal töltse meg és hatékonyan népszerűsítse a térség elfeledett vagy még fel nem ismert turisztikai vonzerejét. E cél érdekében a szervezet megállapodást kötött egy PR ügynökséggel, amelynek szakértő segítségével célirányosan vásárolnak médiafelületeket az online és az offline médiában.

A további turisztikai fejlesztések megalapozása érdekében a Körös-menti TDM összeállított egy vendégelégedettségi kérdőívet is, amelynek év végi kiértékelésével 2014-től még pontosabban határozhatják meg, milyen további beruházásokra van szüksége a térségnek.

A térségi turisztikai egyesület már megalakulásakor azzal a megközelítéssel választotta meg elnökségének tagjait, hogy a testület szakértő vezetés mellett dolgozhasson, így már a következő év fejlesztéseire vonatkozó ötletek is elkészültek.  
 


Fizetett hirdetés

Még több Blog Orosházán

Mini Magyarország gyerekszemmel

Családi kirándulást nyerhetnek a „Körösök szívébe” a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a...

Népszerű az utazók körében Szarvas és környéke

Már a nyitónapon is több százan tekintették meg a Körösök szívének látványosságait, ízeit, prog...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Máj 28

Hajós Vacsora a Dunán
Minden nap menetrendszerint induló hajós vacsora program, két féle élő zenei előadással, Folkló...
Budapest

Máj 26

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Máj 26

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Orosháza

    

Partnereink
Facebook