Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Orosháza / Blog / Sajtóközlemény / Népszerű az utazók körében Szarvas és környéke

Népszerű az utazók körében Szarvas és környéke

Népszerű az utazók körében Szarvas és környéke információk

Népszerű az utazók körében Szarvas és környéke

Már a nyitónapon is több százan tekintették meg a Körösök szívének látványosságait, ízeit, programjait felvonultató Körös-menti TDM, valamint a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum standját a budapesti Utazás Kiállításon. Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjének nyitónapján a Körös-menti TDM standjára Babák Mihály, Szarvas polgármestere és Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere is ellátogatott.

„Sokan már korábban foglaltak szálláshelyet Szarvason, Kondoroson, illetve Békésszentandráson, a Hungexpón megrendezett kiállításon pedig a szabadidő eltöltéséhez válogattak a számtalan programajánlat közül. Az Utazás Kiállítás első napjának tanulsága szerint a látogatók körében a régió egyik legnépszerűbb rendezvényének továbbra is Szarvasi Szilvanapok számítanak, de kiemelkedő érdeklődés mutatkozott a Körösök Szívének horgászlehetőségei iránt is” – tájékoztatott Mihály Mariann, a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület (TDM) vezetője.

Nagy sikerrel mutatkozott be az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark is, amelynek bemutatkozó filmjével is megismerkedhetnek az érdeklődők. Hazánk első interaktív makettparkja idén tavasszal számos új épülettel és mozgó járműmodellel gazdagodik, így a makettparkban és a Szarvasi Arborétumban 2014-ben az elmúlt évi, minden korábbi várakozást felülmúló látogatószámnál is több vendégre számítanak. Az Utazás Kiállításon a Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum standjának látogatói között sokan voltak olyanok, akik az elmúlt évben ugyan jártak már a parkban, de idén újabb szarvasi kirándulást terveznek, hogy az új hajó-, vasútmaketteket és a tavasszal megszólaló mini épületeket is megnézhessék.

Az Utazás Kiállítás Békés megyei standját (313/A stand) a nyitónapon meglátogatta Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, valamint Hodálik Pál, Szarvas város alpolgármestere is. A városvezetőket is nagy büszkeséggel töltötte el, hogy az elmúlt évek fejlesztései meghozták eredményüket és kiemelkedő érdeklődés mellett jelenhet meg a régió turizmusa az ország első számú ágazati szakkiállításán. Hodálik Pál, Szarvas város alpolgármestere a kiállításon elmondta, más régiók jó gyakorlatait a turizmust tekintve is érdemes figyelemmel kísérni, de a kiállításon végigsétálva úgy látja, Békés megye standja mind megjelenésében, mind az itt felvonultatott programkínálattal a legjobbak között szerepel, amire minden szarvasi büszke lehet. Hangsúlyozta azt is, hogy ebben az évben Békés megye turisztikai szereplői összefogásból példát mutattak, hiszen a megye értékeit, ízeit, programjait nem egymással versengve, hanem egymást erősítve mutatják be ország-világnak a budapesti rendezvényen.

A Körös-menti TDM, a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum február 27. és március 2. között négy napon át várja a látogatókat az Utazás Kiállításon. Az érdeklődők nem csak Szarvas, Békésszentandrás és Kondoros programjaival, látnivalóival ismerkedhetnek meg, de a régió jellegzetes ízeibe is belekóstolhatnak. A nyitó napon a Körös-menti TDM standjánál a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. termékeit, pénteken a Szabó & Szabó szilvalekvárjait, szombaton pedig a Szirony Méhészet mézeit kóstolhatják meg az érdeklődők.
 
 
 A sajtóanyagért köszönet a Wolf Kommunikáció csapatának!
 
 


Fizetett hirdetés

Még több Blog Orosházán

Mini Magyarország gyerekszemmel

Családi kirándulást nyerhetnek a „Körösök szívébe” a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a...

Számos új elemmel gazdagodott 2013-ban a turizmus a Körösök szívében

Eredményes évet zárhat a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület (TDM): a még 2013-ben ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Máj 28

Hajós Vacsora a Dunán
Minden nap menetrendszerint induló hajós vacsora program, két féle élő zenei előadással, Folkló...
Budapest

Máj 26

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Máj 26

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Orosháza

    

Partnereink
Facebook