Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Orosháza / Blog / Sajtóközlemény / Mini Magyarország gyerekszemmel

Mini Magyarország gyerekszemmel

Mini Magyarország gyerekszemmel információk


Mini Magyarország gyerekszemmel

Családi kirándulást nyerhetnek a „Körösök szívébe” a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Felelős Szülők Iskolája közös pályázatán induló családok. Pályázni a makettparkot megörökítő rajzokkal lehet. Az alkotás témájának csak a fantázia szab határt, legyen az a mesebeli Cifrapalota, Pécsi dzsámi vagy az Operaház zenélő makettje, a mini Országházról vagy egy egri mini csatáról készült rajz, a legutóbbi osztálykirándulás emléke, vagy akár egy jövőbeli családi kirándulás megrajzolt terve a Mini Magyarországban. Pályázni 2014. március 17-ig lehet.

Gyermekrajz-pályázattal nyitja meg a tavaszi turisztikai szezont a szarvasi Mini Magyarország makettpark. Az ország első interaktív makettparkja, a Mini Magyarország Szarvas és a Felelős Szülők Iskolája versenybe hívja az ország gyermekeit, családjait: a Mini Magyarország Gyermekrajz-pályázatra olyan rajzokkal lehet jelentkezni, amelyek témáját a makettparkban is megtalálható ismert épületek, hidak és szobrok, illetve a hamarosan elkészülő mozgó vasútmakettek, hangzó, zenélő épületek vagy maga a Mini Magyarország makettpark adják.

Aki már megcsodálta a Mini Magyarország makettpark építményeit, saját élményeit örökítheti meg egy rajzban, akinek pedig még nem volt alkalma bebarangolni a mini Dunát követve, a legnagyobb csatákat őrző várfalak és gyönyörű templomok mentén az egész Mini Magyarországot, a fantáziáját használva tudja megálmodni és lerajzolni a várva-várt családi kirándulást a Mini Magyarország makettparkban. A Mini Magyarország weboldalán (www.minimagyarorszag.hu) és a facebook-oldalán található fotók és videók segítenek, hogy a rajzokat készítő gyerkek még könnyebben elképzelhessék a felejthetetlen kalandot.

A családok három kategóriában pályázhatnak, külön csoportban versenyeznek az óvodások, valamint az általános iskolások alsó és felső tagozatos diákjainak rajzai. A rajzokra szavazni a Mini Magyarország makettpark facebook-oldalán lehet március 18-tól. A nyertes pályaművek beküldői 50 ezer forint értékű családi kirándulást nyernek Szarvasra, amely tartalmazza a szállást, hajókázást a Körösön, elektromos kisbuszos városnézést és persze a belépőket az ország egyetlen interaktív makettparkjába, a szarvasi Mini Magyarország makettparkba és az ország legnagyobb arborétumába, a Szarvasi Arborétumba.

A pályázatra a rajzokat 2014. március 17-ig küldhetik be az alkotó kedvű gyermekek és szüleik az info@minimagyarorszag.hu email címre. A rajzokra 2014. március 18-tól lehet szavazni a szarvasi Mini Magyarország makettpark facebook-oldalán. Az egyes kategóriákban a legtöbb szavazatot összegyűjtő alkotás nyer. A szavazatokat 2014. április 7-én éjfélig lehet leadni.
 
 

A Mini Magyarországról

Európa legújabb makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország makettpark a történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani középpontjában található. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató Mini Magyarország Szarvason, az ország legnagyobb arborétuma, a Szarvasi Arborétum gyönyörű természeti környezetében valódi turisztikai csemege, amely különleges élményt kínál minden korosztálynak. Családi, baráti kirándulások, osztálykirándulások, rendhagyó történelemórák, munkahelyi csapatépítő túrák helyszíne, nyugdíjas klubok kirándulásainak célpontja, ahol néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a látogatók előtt. Az ország egyetlen interkatív makettparkja, a Szarvasi Mini Magyarország makettpark gyermekek számára is befogadható méretben, gyermek- és családbarát közegben hozza közelebb az ország történelmét, épített örökségét a Szarvasra kirándulókhoz.
 

A Szarvasi Arborétumról

Magyarország legnagyobb arborétuma, a Szarvas-Békésszentandrási-holtág partján, összesen 82 hektáron. Gróf Bolza Pál a Körösök szabályozása után, az 1880-as évek végén kezdte meg azt nagyobb arányú telepítést, amely során számos növényritkaságot hozott, hozatott a világ különféle tájairól. Az itt élő fásszárú gyűjtemény több mint 1600 féle növénykülönlegességből áll. A növények mellett rengeteg állat is él a kertben, köztük olyan különleges madarak, mint az Arborétum albínó pávái.


 A sajtóanyagért köszönet a Wolf Kommunikáció csapatának! 


Fizetett hirdetés

Még több Blog Orosházán

Népszerű az utazók körében Szarvas és környéke

Már a nyitónapon is több százan tekintették meg a Körösök szívének látványosságait, ízeit, prog...

Számos új elemmel gazdagodott 2013-ban a turizmus a Körösök szívében

Eredményes évet zárhat a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület (TDM): a még 2013-ben ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Szep 25

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Okt 14

Tuning és Retro Fesztivál
2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, a fiatal autóőrülteknek
Budapest

Szep 25

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Orosháza

    

Partnereink
Facebook